Podium

Presentatrice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

presentatrice op grote evenementen als:

Zondige Zondagen, Theater Stap

Vrouwendagdebat, Arenbergschouwburg, Antwerpen

Jongeren Literatuurdag, De Doelen, Rotterdam

Literatuurevenement De Inktaap, De Doelen, Rotterdam

Klassieke concerten, de Singel, Antwerpen

Opening Academiejaar Universiteiten en Hogescholen, Antwerpen

Intercultureel debat, Moussem, Antwerpen

....

 

 

 

 

 

Verteller

 

Verhalen lezen is leuk,

er naar luisteren: beter,

ze verteld zien: het allerbeste.

 

 

Twee levens

 Vertelvoorstelling naar de novelle van Stefan Brijs. Filmische vertelling over twee buren die elk op hun manier kerstavond beleven. Intrigerend, spannend en intiem. Met live-muziek van Ensemble Encantar: muziek van Bach ea. Een volle zaal in muziekcentrum AMUZ in Antwerpen.

Ism Jeugd en Muziek en cc St-Truiden. 

 

 

 

Darwin: de evolutietheorie voor kinderen

Wetenschap en theater... het kan! De evolutietheorie van Darwin verpakt voor kinderen, in een tekst van jeugdschrijver Stefan Boonen. Tijdens het Darwinjaar werd deze monoloog in tientallen klassen voor vijfde en zesde leerjaren gespeeld. Met veel humor, experimenten en ... wetenschap!

ism vzw De Goesting

 

 

 

De koekjesdoos

Pieter Paul Rubens en andere tijdsgenoten tot leven brengen in een wervelende monoloog voor kinderen. De voorstelling werd gespeeld in de Rubenszaal van het KMSK Antwerpen, voor de schilderijen waar het verhaal oa over gaat. Honderden, zoniet duizend,  tienjarigen hebben zes jaar lang genoten van deze monoloog pur sang. 

ism vzw Oceaan

 

 

 

 

Voorts gaat alles goed

Samen met Ine Cafmeyer maakte ik deze vertelvoorstelling als afstudeerproject op het Herman Teirlinck Instituut. Later trokken we ermee langs culturele centra.

Op zolder vond Ine de correspondentie van haar familie aan haar opa Willy. Die was net voor WOII naar Congo vertrokken om er te gaan werken. In de brieven kom je te weten hoe de sfeer in Vlaanderen snel veranderde, de oorlogsdreiging toenam en het gevaar om de hoek dreigde. Teksten die aanvankelijk nog vol humor zitten worden snel grimmig en hartstochtelijk. Voorts gaat alles goed geeft een prachtig beeld van zowel Vlaanderen als 'de Congo' in de jaren veertig. 

 

 

 

 

Cubita

Cuba is een intrigerend land. Ludo Vandeau ging er met zijn groep Bodixel optreden en werd verliefd op de sfeer, de muziek, de poëzie. Dat mondde uit in de voorstelling Cubita: folkmuziek en prikkelende verhalen, over de liefde maar ook over politiek. Met de prachtige zangstemmen van Ludo Vandeau en Elly Aerden was dit een zuiderse voorstelling om je aan te warmen.