Interview:                                          luisteren op het puntje van je stoel

 

 "Slim, scherp, lief, maar vooral... erg goed." 

(Connie Palmen over Dierdre Timp)

 

 "Zoveel naturel, zoveel talent, zoveel oprechtheid...érg onder de indruk." 

(David Van Reybroeck)

 

 

 

 

 

Een overzicht:

Ik praat met Ish Ait Hamou een dag voor de release van zijn kortfilm Klem. Op heel eigen, spontane en innemende wijze geeft hij mij en het publiek een inkijk in hoe zijn creativiteit werkt en waar hij de energie haalt om op zo veel verschillende gebieden succesvol te zijn. Een inspirerende middag! Een evenement van VOKA, Antwerpen-Waasland. 

Jan Bosschaert is beeldend kunstenaar: hij tekent, schildert, illustreert, ... In al deze vakgebieden wordt hij al jaren gevierd en bekroond. Een heerlijk bescheiden en talentvol man, een verborgen parel die leeft aan de rand van het dorp op de breuklijn met de natuur. Een ideale gast: fijne verhalen, twinkelende ogen en mooie beelden op het menu bij deze editie van Wijnegemse Roots. 

 

Dimitri Antonissen is eindredacteur van Het Laatste Nieuws: van de krant én HLN.be. Hij heeft zijn handen vol maar spaart zijn vrije tijd voor stiftgedichten en marathons lopen. Een gesprek over nieuws, leiderschap en creativiteit, in de reeks Wijnegemse Roots. 

Marc Wynen is urbexfotograaf. Hij sluipt stiekem leegstaande panden binnen en toont wat de tijd met de ruimte heeft gedaan. Marc vertelt over zijn avonturen, want dat zijn het, en toont ons zijn dramatische foto's met prachtige kleuren tijdens deze avond van Wijnegemse Roots. 

Evert Venema is presentator en muziekcoördinator op Radio 1. Hij zag de wereld dankzij zijn job, weet alles over muziek en heeft de bijzondere gave van synesthesie. Een fijn gesprek met veel muziek en beeld, voor Wijnegemse Roots.

Nick Hannes reisde als auteur/fotograaf de wereld rond. In dit gesprek keert terug naar zijn gemeente om zijn visie op beeldvorming, de wereld en het toeval te geven. 

Een erg boeiende avond vol straffe beelden en verhalen van een man die rigoureus zijn eigen pad volgt in de media. Live-gesprek in de reeks Wijnegemse Roots. 

Axl Vervoort zet als interieurvormgever/mecenas/kunsthandelaar Wijnegem op de kunstkaart met de bouw van zijn Kanaalsite naast het Albertkanaal. 

Een verhaal met veel beeldmateriaal en muziek doorspekt, een heerlijke zondagvoormiddag in de reeks Wijnegemse Roots.

Avondvullend live gesprek met Tom Lanoye voor Bibkwintet Hove. Over zijn literair werk uiteraard, zijn verleden in de horeca, zijn dromen in zesvoetige jamben,  ... En natuurlijk over politiek, economie en Europa.

 

 

 

Openhartige livegesprek met Conny Palmen voor Bibkwintet Hove. 

Een avond waarin ze haar boek toelicht en openhartig praat over het rouwproces om haar man Hans Van Mierlo.

Zo openhartig, dat ze er soms zelf van schrikt.

 

 

"Slim, scherp, lief, maar vooral... erg goed." (Connie Palmen over Dierdre Timp)

 

Kader Abdollah is de bekendste allochtone schrijver van Nederland. Een bevlogen verteller en spreker. Een hele avond leid ik hem door zijn oeuvre, zijn twee thuislanden en boor ik naar ongekende verhalen. Een erg rijke literaire avond waarin Abdollah zich van een andere kant liet zien. 

Georganiseerd door Antwerpse bibliotheken.

 

 

 

David Van Reybrouck is auteur, journalist, dichter, archeoloog en een sociaal geëngageerd man. Serieuze onderwerpen worden met de nodige humor en lichtheid aangesneden. Een avond waarop de man zich blootgeeft aan het publiek en daar zelf achteraf wat beduusd van is. 

 Interviewavond in deSingel, Antwerpen.

 

 

"Zoveel naturel, zoveel talent, zoveel oprechtheid...érg onder de indruk." 

(David VR over Dierdre Timp)

 

Bart Van Loo, francofiel in hart en nieren, blaast je omver met al zijn kennis en verhalen over Frankrijk en de franse literatuur. Een begenadigd verteller die je meeneemt in zijn wereld. Maar hoe zit de man zélf in elkaar? Hoe is het met de keuken van deze bon vivant gesteld? Een interview waarbij je even achter de schermen van deze prater mag kijken, in deSingel in Antwerpen.

 

 

"Dierdre stelde me met haar fijne humor en warme stem meteen op mijn gemak. 

Met haar ongedwongen maar dwingende belezenheid fietste ze vervolgens op een verrassende manier door mijn boek. Tot zichtbaar plezier van de aanwezigen leverde dat, al zeg ik het zelf, verbaal vuurwerk op."

(Bart Van Loo, nav live-interview in deSingel, Antwerpen)

 

 

Theater Stap organiseert Zondige Zondagen, een avondvullend praatprogramma in de zomer. 

Acteurs en theatermakers praten over hun favoriete boeken, muziek, films, beeldende kunst en brengen zelf een muzikale gast mee. 

Zomergasten, live in Turnhout, waar ik gastvrouw ben en als gasten oa Guido Belcanto, Reinhilde Decleir, Stefan Perceval, Stef Aerts, Stijn Van Opstal, Esmée Bos en Bart Voet, Chris Nietvelt, Guy Van Nueten, Stanny Crets en Ann Van den Broeck ontvang. 

 

 

 

 

 

 

"Al na een paar minuten praten dacht ik: Hé, dit is gezellig, deze dame is zeer goed op de hoogte van mijn leven en werk, ze is warm en oprecht geïnteresseerd, ze stelt geen domme vragen, ze is scherp en heeft humor, dit is gewoonweg een heel fijn gesprek." (Guido Belcanto)

 

 

"Interessante vragen die recht naar de kern gingen, maar me desalniettemin genoeg ruimte lieten om ze naar eigen goeddunken te beantwoorden... Dit alles in een ontspannen, aangename sfeer. Vakwerk dus, dat geleid heeft tot een interessant, stijlvol gesprek. Waarvoor dank." (Stef Aerts)

 

 

"Ik kende je niet maar je schiep een sfeer waarin ik mezelf kon zijn. Je was de poort tussen je vragen en het publiek en daar liet ik me graag in verdwijnen. Bedankt voor de fijne avond." (Stefan Perceval).